De Loads 3, 8491 PH Akkrum - +31 (0)6 20 17 43 52


  • KOERS BEPALEN, OP KOERS BLIJVEN
  • KOERS BEPALEN, OP KOERS BLIJVEN
  • KOERS BEPALEN, OP KOERS BLIJVEN
  • KOERS BEPALEN, OP KOERS BIJVEN

Met de kloten voor het blok

Verbeter de samenwerking en communicatie

Met de kloten voor het blok is een methode.  In een eendaagse workshops analyseren we aan de hand van de methode Met de kloten voor het blok op een bijzondere wijze het eigen bedrijf of de organisatie en werken we aan de kwaliteit van samenwerking en communicatie. Wat begon als een verzameling bijzondere scheepsuitdrukkingen is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een handzame methodiek én een boek, eveneens onder de titel: Met de kloten voor het blok. 

Nederland was eeuwenlang een toonaangevende scheepvaartnatie. Op kleine scheepjes, met de wind als enige energiebron, voer men op rivieren, meren, zeeën en oceanen. Geen wonder dat veel woorden en uitdrukkingen in ons dagelijks taalgebruik een maritieme oorsprong hebben. Deze uitdrukkingen zijn veelal metaforen om situaties, onderlinge verhoudingen of gebeurtenissen aan te geven.

Ik gebruikt in mijn werk veel scheepsuitdrukkingen als metafoor voor ontwikkelingen bij personen, in bedrijven en organisaties. Ik verzamelde en rubriceerde allerlei scheepsuitdrukkingen en maakte ze toepasbaar om koers, cultuur, leiderschap en onderlinge communicatie in teams, organisaties en bedrijven bespreekbaar te maken.

Lees meer

POWERED BY © ZEEDESIGN